01. Monica Wichgers

Ik ben Monica Wichgers. Sinds 2018 werk ik als wethouder voor onze stad. Ik ben er trots op iedere dag met en voor de stad te mogen werken. Mijn portefeuille is Wonen, Ruimtelijke Ordening, Economie, Toerisme en Cultureel Erfgoed.

Van huis uit is mij interesse in politiek meegegeven. Al in mijn tienertijd wilde ik meebeslissen over mijn leefomgeving en bijdragen aan het verbeteren daarvan. Ik vind het belangrijk om niet langs te zijlijn te roepen hoe ik vind dat het zou moeten maar om zelf actief te zijn. Ik ben voor ik wethouder werd, 10 jaar raadslid geweest en vind het lokaal bestuur nog steeds even boeiend.

Voor Culemborg van Nu is, als lokale partij, maar één ding belangrijk en dat is de mening van Culemborgers. Ik ben er trots op dat we een lijst met kandidaat raadsleden hebben vanuit alle geledingen van de stad. Culemborg van Nu is een puur lokale partij met een moderne visie. Wij zijn niet gebonden aan dogma’s van landelijke partijen. U woont tenslotte in Culemborg en niet in Den Haag.

Culemborg van Nu is er om uw geluid te laten horen in de gemeenteraad want een stad is nooit klaar. Er is altijd iets te ontwikkelen. Ondernemers moeten hun bedrijven kunnen laten groeien zodat er werk in Culemborg blijft en er meer werkgelegenheid bij komt. De binnenstad moet verder ontwikkeld worden zodat u er fijn kunt winkelen, uit eten kunt en van cultuur kunt genieten. Er moeten meer starters- en seniorenwoningen komen want daar is een grote behoefte aan. Dit zijn maar een paar voorbeelden, er is veel te doen!