Back to Top

Culemborg van Nu in de gemeenteraad

Afdrukken Afdrukken E-mailadres E-mailadres

Culemborg van Nu één jaar in de Gemeenteraad

In maart 2018 hebben we onze plaats verdiend in de gemeenteraad. Natuurlijk waren we al  enige tijd met Monica en Peter  opgestart in de Raad en hadden we ons al flink laten zien, maar de verkiezingswinst na een geslaagde campagne, was natuurlijk de kers op de taart.

De eerste 5 maanden hebben we gebruikt om onder leiding van GL (de grootste Partij) een raadsakkoord te sluiten. Het was de bedoeling om alle partijen samen te laten werken ,zonder de traditionele coalitie-oppositie constructie. Dit zou grote voordelen kunnen hebben voor de stad. Veel minder  moties, amendementen enzovoort en geen oppositie.

Maar politiek blijft politiek en enkele partijen wensten niet hier aan deel te nemen. Zij willen de luis in de pels zijn,  hetgeen bij tijd en wijle een uitdaging is. Uiteindelijk zijn we tot een breed raadsprogramma gekomen  met 7 van de 9 partijen waarin ook veel van onze visie en uitgangspunten verankerd zijn.

Als ik dan even terug kijk naar ons verkiezingsprogramma, zie ik na pakweg een jaar toch wel veel aan het bereiken zijn en binnen halen:

Afdrukken Afdrukken E-mailadres E-mailadres
Fietsstraat

Culemborg Van Nu pleit voor fietsstraat


Velen herkennen vast wel het scenario als fietser of fietsende vader of moeder met naast je jouw dochter of zoon waarmee je al manoeuvrerend tussen het autoverkeer veilig een weg baant naar huis of naar school. Een duidelijk fietspad is er niet en soms moet je links of rechts om de wegversmallingen heen fietsen om het van achter komende of tegengestelde motorverkeer te ontwijken. Het zou een stuk veiliger kunnen.

Afdrukken Afdrukken E-mailadres E-mailadres
Glasvezel in buitengebied van Culemborg

Glasvezel in het buitengebied - deel 2

 

Culemborg van Nu vindt het belangrijk dat er ook in het industrie- en buitengebied een goede internet verbinding komt. Een open netwerk waar alle providers toegang toe hebben is in het belang van de gebruikers die hierdoor de vrije keus hebben met welke provider ze een contract willen afsluiten.