Waarom een lokale partij

De doelstelling van een lokale partij is handelen enkel in het belang van de gemeente en haar inwoners. Een puur lokale partij, voortgekomen uit en geworteld in de plaatselijke samenleving met hart voor lokale belangen, waarbij de inwoners centraal worden gesteld. Een lokale partij met mensen die zich iedere dag weer inzetten om hun eigen stad een beetje leuker, groener, inclusiever, fitter, aantrekkelijker te maken.
Landelijke partijen met een lokale afdeling zijn nog steeds landelijke partijen. Het verkrijgen of vergroten van de macht in Den Haag is hun doel. De lokale afdelingen hun middel. Landelijke kopstukken laten zich in de media nu al uit over met wie hun lokale afdeling wel of niet mag samenwerken na de gemeenteraadsverkiezingen. Landelijke kopstukken bezoeken lokale afdelingen en proberen zo voor hun raadsleden publiciteit te genereren. Lokale politici moeten het volledig op eigen kracht en zonder landelijke subsidies doen. Onze lokale partij Culemborg van Nu is daar trots op.
Laten we eerlijk zijn: de meeste beslissingen die genomen worden in de gemeenteraad zijn helemaal niet ideologisch van aard. Er is geen rechtse of linkse Vianense Poort, er zijn geen christelijke of socialistische windmolens, beslissingen die raadsleden moeten nemen zijn in het belang van Culemborg en haar inwoners. Die moeten worden afgewogen met voelsprieten in onze eigen stad.
Dat is de reden waarom zoveel mensen zich in willen zetten voor Culemborg van Nu. Mensen die zich lokaal al jaren inzetten op hun gebied: sport, evenementen, welzijn, economie, wonen. Mensen die begrijpen wat de beslissingen die zij nemen, voor u betekenen. Mensen die willen verbinden. Door al hun kennis, kunde en ervaring aan elkaar te koppelen, door kruisverbanden te leggen, wil Culemborg van Nu een “wij-gevoel” creëren. Van onderaf, vanuit onszelf, omdat wij in de leukste stad van Nederland wonen.