Maak kennis met #1 Monica Wichgers

Maak kennis met #1 Monica Wichgers

Wie ben je?
Ik ben Monica Wichgers. Trotse moeder van twee volwassen kinderen, een dochter van 22 en een zoon van 19. Ik woon al bijna mijn hele leven in Culemborg op een periode in Frankrijk na. Culemborg is mijn thuis. Ik geniet van tafelen met vrienden, houd van gezelligheid om me heen. Ook ben ik graag sportief bezig, hardlopen of erop uit met mijn racefiets. Ik vind het belangrijk om niet langs te zijlijn te roepen hoe ik vind dat het zou moeten maar om zelf actief te zijn. Ik ben al 10 jaar raadslid en vind het lokaal bestuur nog steeds even boeiend.

Wat doe je in het dagelijks leven?
In het dagelijks leven werk ik als facilitair manager bij het Juridisch Loket. Een erg leuke en diverse baan waar ik me met veel plezier dagelijks voor inzet.

Waarom Culemborg van Nu?
Van huis uit is mij interesse in politiek meegegeven. Al in mijn tienertijd wilde ik meebeslissen over mijn leefomgeving en bijdragen aan het verbeteren daarvan. Culemborg verdient het om een veilige stad te zijn waar we fijn kunnen wonen in prettig ingerichte wijken. Culemborg verdient het om een levendige stad te zijn met een gezellig marktplein en goede winkelcentra. Culemborg verdient het om een groene stad te zijn waar we ons ook makkelijk van A naar B kunnen verplaatsen. Culemborg verdient een gemeente die zich opstelt als partner die samenwerkt met inwoners en met ondernemers.

We hebben in het verleden soms geen of verkeerde keuzes gemaakt. Dat veroorzaakt nu beperkingen. Ons gemeentelijk bestuur heeft een kwaliteitsimpuls nodig. Onze straten moeten veiliger, de openbare inrichting moet slimmer en huizenbouw minder eenzijdig. Onze ondernemers moeten hun bedrijven kunnen laten groeien zodat er werk in Culemborg blijft en er meer werkgelegenheid bij komt. Het moet beter als we onze kinderen de stad waar wij van dromen willen geven.

Steeds meer groeide het idee dat Culemborg daarom een goede lokale partij nodig heeft. Met een aantal enthousiaste mensen hebben we besloten om Culemborg van Nu op te richten. Als lokale partij is er maar één ding belangrijk en dat is de mening van Culemborgers. Wij zijn niet gebonden aan dogma’s van landelijke partijen. Wij zijn er om uw geluid te laten horen in de gemeenteraad. Wilt u ook graag met ons in gesprek laat het ons dan weten, dan komen wij naar u toe! U woont tenslotte in Culemborg en niet in Den Haag.

Als je terug in de tijd kon, welk advies zou je jezelf dan geven?
Ik denk na voordat ik doe en vind dat ik problemen eerst van meerdere kanten moet bekijken voordat ik een oordeel heb. Aan de ene kant is dat een goede eigenschap maar soms laat ik mijn verstand meer spreken dan mijn intuitie. Ik zou mezelf adviseren wat vaker op mijn intuitie te vertrouwen. Culemborg van Nu zou dan bijvoorbeeld al veel eerder ontstaan zijn.

Deel dit bericht: