Maak kennis met #2 Peter Bos

Maak kennis met #2 Peter Bos

Wie ben je?
Mijn naam is Peter Bos, ik ben 59 jaar ik heb twee jonge kinderen en een echtgenote, wij wonen met veel plezier in de wijk Parijsch. Ik loop hard en bezoek de sportschool. Ik heb een visboot in de haven en vis graag in de omgeving.

Wat doe je in het dagelijks leven?
Ik ben maatschappelijk werker en werk in de jeugdzorg. Ik heb mijn HBO diploma hier in Culemborg gehaald in 1985. Ik ben als vrijwilliger bij de Helling jeugdzeil instructeur en aangesloten bij de school van mijn kinderen in het klussenteam en pleinwacht.

Waarom Culemborg van Nu?
Ik woon in Culemborg en niet in Den Haag, ik wil aan lokale themas kunnen werken zonder dat besturen van elders zich kunnen mengen in de Culemborgse belangen. Ik wil de Redichemse Waard behouden voor de recreatie en natuur. Ik zou willen veranderen: de wijze waarop werk en werkeloosheid verdeeld zijn. Werk moet lonen.

Als je terug in de tijd kon, welk advies zou je jezelf dan geven?
Ik zou mezelf adviseren veel eerder de politiek in te gaan, ik ben nu 5 jaar actief maar er is zoveel te doen en zoveel te leren dat 5 jaar niet genoeg is.

Deel dit bericht: