Maak kennis met #3 Noël Bos

Maak kennis met #3 Noël Bos

Wie ben je?
Noël Bos, 53 jaar, woont met man en kinderen in de wijk Parijsch. Is geïnteresseerd in wat zich in Culemborg en omgeving afspeelt waaronder recreatie in Culemborg, Economie en Toerisme, Wijkgerichte activiteiten, participatie Culemborgers, Onderwijs, Cultuur (in brede zin) en welzijn. Houdt van wandelen vooral bij mooi weer, zingt in popkoor de Happening, houdt van koken, uit eten gaan, reizen en cappuccino.

Wat doe je in het dagelijks leven?
Is eigenaar en eventmanager van een evenementenbureau de Feest- & Eventarchitect Culemborg en Hollandbreak. Studeerde aan de UvA Europese studies en is afgestudeerd in How Culture influences economic growth. Heeft aan verschillende vrijwilligersprojecten meegedaan als projectondersteuner bij het Geofort maar ook de Binnenwaard (inloophuis in Culemborg voor mensen die te maken hebben met kanker). Momenteel lid van Raad van Advies in deelgebied West van het Ondernemingsfonds Culemborg.

Waarom Culemborg van Nu?
Culemborg Van Nu houdt zich bezig met lokale zaken, zaken die dicht bij bewoner staan omdat het hun directe leefomgeving is. Wat is er uitdagender om hier direct inspraak te hebben en de meningen en wensen van Culemborgers weer te geven in de raad.

Hetgeen mij het meeste aanspreekt is de economie en toerisme, recreatie maar ook de wijkgerichte activiteiten. Ik vind dat de evenementen en activiteiten niet alleen in het centrum moeten afspelen maar ook in de andere wijken zodat het centrum ontlast wordt (er zijn er al heel veel) en andere wijken in de picture komen te staan. Hier moet wel plaats en animo voor zijn bij de burgers maar ook bij de gemeente. Daarnaast vind ik het belangrijk dat mensen in de nieuwe wijken ruimte krijgen om te recreeëren in een groene omgeving. Dus niet alleen stenen maar ook parken, speeltuinen en stukken groen.

Als je terug in de tijd kon, welk advies zou je jezelf dan geven?
Als ik terug in de tijd zou kunnen gaan dan zou ik mijzelf adviseren om eerder politiek actief te zijn en nóg meer te genieten van elk mooi moment.

 

Deel dit bericht: